Zlatý fond > Diela > Recepty prastarej matere. Nová kuchárska kniha


E-mail (povinné):

Stiahnite si Recepty prastarej matere ako e-knihu

iPadiTunes E-knihaMartinus

Terézia Vansová:
Recepty prastarej matere. Nová kuchárska kniha

Dielo digitalizoval(i) Michal Garaj, Bohumil Kosa, Viera Studeničová, Mária Kunecová, Alena Kopányiová, Martina Jaroščáková, Zuzana Babjaková, Daniela Kubíková, Zdenko Podobný, Ivana Gondorová, Daniel Winter, Eva Lužáková, Erik Bartoš, Lucia Muráriková, Ida Paulovičová, Dušan Kroliak, Marián André, Slavomír Kancian, Monika Harabinová, Katarína Tínesová, Ľubica Pšenková, Peter Páleník, Mária Hulvejová.  Zobraziť celú bibliografiu

Stiahnite si celé dielo: (rtf, html)

Páči sa Vám toto dielo? Hlasujte zaň, tak ako už hlasovalo 709 čitateľov

Mäso a jeho rozdelenie

Mäso hovädzie

Vo väčších mestách rozdeľujú mäso hovädzie na tri triedy a podľa toho ustálená je i cena. V mestečkách a na dedinách predáva sa obyčajne za jednotnú cenu.

Vďačíme sa našim hospodyňkám obrázkami, na ktorých je vidno podrobnejšie rozdelenie mäsa.

I. kvalita

1. odchvost krížový

2. odchvost dlhý

3. podoblička

4. roštenka (pod ňou sviečkovica)

5. spodný šál

II. kvalita

6. chvost

7. tenká lopatka

8. garb dlhý

9. majzlík

10. lopatka

11. štich

12. hrubé rebrá

13. môčing

14. prsia (špic)

15. prsia

III. kvalita

16. tenké rebrá

17. blana

18. vrchný grg

19. spodný grg

20. hlava

21. a 22. môčing

Mäso bravčové

I. kvalita

1. vrchná šunka

2. karmenádle dlhé

3. karmenádle krátke

II. kvalita

4. grg

5. lopatka

6. podbrušnica

III. kvalita

7. hlava a podhrdlie

Mäso baranie

I. kvalita

1. zadné stehno

2. rebrá

II. kvalita

3. lopatka

4. brušná blana

III. kvalita

5. grg

6. hlava

Mäso teľacie

I. kvalita

1. stehno zadné

2. podoblička

II. kvalita

3. dlhé rebrá

4. lopatka

5. blana

III. kvalita

6. grg




Terézia Vansová

— spisovateľka, redaktorka prvého slovenského časopisu pre ženy — Dennica, poetka, dramatička, prekladateľka, dialektologička, organizátorka kultúrneho života Viac o autorovi.



Nové knihy, novinky z literatúry - posielame priamo do Vašej mailovej schránky. Maximálne tri e-maily týždenne.



Copyright © 2006-2009 Petit Press, a.s. Všetky práva vyhradené. Zlatý fond je projektom denníka SME.
Web design by abaffy design © 2007

Autorské práva k literárnym dielam   

Ďalšie weby skupiny: Prihlásenie do Post.sk Új Szó Slovak Spectator
Vydavateľstvo Inzercia Osobné údaje Návštevnosť webu Predajnosť tlače Petit Academy SME v škole
© Copyright 1997-2018 Petit Press, a.s.