Zlatý fond > Diela > Veľký a najúplnejší slovenský snár


E-mail (povinné):

Oľga Vrbová:
Veľký a najúplnejší slovenský snár

Dielo digitalizoval(i) Michal Garaj, Bohumil Kosa, Viera Studeničová, Dušan Kroliak, Darina Kotlárová, Viera Marková.  Zobraziť celú bibliografiu

Stiahnite si celé dielo: (rtf, html)

Páči sa Vám toto dielo? Hlasujte zaň, tak ako už hlasovalo 33 čitateľov

Úvod

Sen ako doteraz dostatočne nevysvetlený úkaz v živote každého človeka bol a je i dnes predmetom rôznych úvah a výkladov.

Mnohí učenci a jednoduchí ľudia sa snažili vysvetliť nitky sna so zameraním na bdelý stav už od najstarších dôb. Akiste preto, lebo spánok, počas ktorého sa sen objavuje, zaberá polovicu života jednotlivca a tiež preto, lebo v sne pod vlivom duševných, telesných, poveternostných okolností človek prežíva celý román veľkých i malých, dobrých i zlých udalostí.

Ďalej je dokázané, že v sne sa zopakovaly skutočne prežité deje. Na základe tohto poznatku usudzovali starí Grékovia, Peržania a iné staré národy, že neprežité deje môžu prezradiť dačo z budúcnosti pri pečlivom skúmaní všetkých duševných i telesných impulzov jednotlivca.

Skoro každý z Vás, ktorí budete používať tento snár na rozlúštenie tajomstva sna, môže sa presvedčiť, že v sne sa mu zjavily príhody, ktoré sa uskutočnily. Z toho dôvodu venujte pozornosť pri rozoberaní svojich snov a pomocou tohto snára snažte sa rozlúštiť taje, ktoré sú výrazom Vášho duševného a telesného života počas spánku.

Mnohokrát sen znamená prežívanie minulosti, zabudnutie prítomnosti a vytušenie budúcnosti.

Tento snár sostavila som podľa osvedčených najstarších prameňov a záznamov a astrologických poznatkov. Dávam Vám ho do rúk, aby ste vedeli ľahšie poznať smysel sna. Opatrila som ho aj mnohými vyobrazeniami, aby ste mohli lepšie si sen pripamatať.

Vaša O. Vrbová




Oľga Vrbová

— vieme o nej iba to, že bola autorkou Snára a Dobrej kuchárky pre slovenskú domácnosť Viac o autorovi.



Nové knihy, novinky z literatúry - posielame priamo do Vašej mailovej schránky. Maximálne tri e-maily týždenne.



Copyright © 2006-2009 Petit Press, a.s. Všetky práva vyhradené. Zlatý fond je projektom denníka SME.
Web design by abaffy design © 2007

Autorské práva k literárnym dielam   

Ďalšie weby skupiny: Prihlásenie do Post.sk Új Szó Slovak Spectator
Vydavateľstvo Inzercia Osobné údaje Návštevnosť webu Predajnosť tlače Petit Academy SME v škole
© Copyright 1997-2018 Petit Press, a.s.